Advies Scouting Nederland
Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 mei niet door te laten gaan. Onze scoutinggroep neemt dit advies van Scouting Nederland (en indirect het verbod van de nationale overheid) onveranderd over, wat dus inhoudt dat er tot en met 31 mei GEEN opkomsten plaats zullen vinden of andere activiteiten waar wij als groep betrokken bij zouden zijn.
Sinds maandagavond 23 maart gelden nieuwe maatregelen van de overheid in de aanpak van het coronavirus. Eén van deze maatregelen betreft dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen. Daarnaast blijft de overheid aandringen op het beperken van sociale contacten, stimuleert ze dat mensen thuis blijven werken en 1,5 m afstand houden. Met bovenstaand advies sluit Scouting aan bij de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd. We hopen op begrip van dit moeilijke besluit en de medewerking van onze leden/ouders/verzorgers. De speltakken zijn vrij om wel of niet vervangende digitale/online activiteiten aan te bieden en de leden zijn vrij in hun keuze om hier wel of geen gebruik van te maken. Mocht het zo zijn dat tussentijds het beleid aangepast wordt dan ontvangt U daarover opnieuw bericht van ons. Bekijk scouting.nl/coronavirus voor het antwoord op veel gestelde vragen waaronder over het betalen van contributie.
Heb je vragen over het coronavirus met betrekking tot jouw organisatie? Laat het weten via een reply op deze mail of mail naar bestuur@hjbwateregge.nl