Baden-Powelldag (Engels: Founders’ Day) is een jaarlijkse feestdag binnen de internationale scoutingbeweging. Baden-Powelldag valt op 22 februari, de verjaardag van zowel Robert Baden-Powell (de oprichter van scouting) als zijn vrouw Olave Baden-Powell, die beiden veel voor de scoutingbeweging betekend hebben.
Wanneer Baden-Powelldag precies werd ingevoerd, is niet goed bekend. Van origine is het een feestdag voor jongensscouting. De meisjesscouting viert sinds 1932 op diezelfde dag Denkdag. Baden-Powelldag wordt gevierd en herdacht door scouts over de hele wereld. Ook in België zijn er bijeenkomsten op Baden-Powelldag. Het is niet ongebruikelijk dat men zijn uniform naar school of naar het werk aantrekt. In Nederland leeft het echter aanzienlijk minder. Er zijn slechts een paar groepen die actief iets organiseren ter gelegenheid van Baden-Powelldag. Als de dag op een werkdag valt, wordt het herdacht in het eerstvolgende weekend.

Bij de HJB Wateregge hebben we dit vanwege de voorjaarsvakantie afgelopen zaterdag al gevierd, zie ook voorgaande bericht.

Voor meer info zie: http://nl.scoutwiki.org/Denkdag