Op vrijdagmorgen 11 mei verzamelden zich de welpen in hun eigen blokhut samen met Chil, Raksha, Kaa en Akela om te starten met hun korte Hemelvaartkamp.
De welpen hadden een brief gekregen van detective-buro HJB Holmes uit Londen in Groot-Brittannië, met de vraag om hem te helpen bij het zoeken naar een zeer belangrijk iets dat vermist werd door een zeer belangrijk persoon uit Engeland en dit moest terug zij voor 19 mei 2018.
De welpen zelf kwam al snel tot de conclusie dat die belangrijke persoon misschien wel Queen Elisabeth moet zijn en dat de 19E mei er een belangrijke bruiloft zou zijn.
Eerst werd de omgeving van blokhut uitgekamd op zoek naar aanwijzingen en ja hoor, er kwamen proppen papier boven waarop een bolletje-pijltje-route getekend stond met aan het eind een soort markerings-kruis. Vol goede moed liepen de welpen de route en kwamen aan in een bos, het kostte enig zoekwerk maar er werd uiteindelijk een engels theekopje gevonden.
Toen was het tijd voor fish ’n chips om de energie weer aan te vullen. Na het half uurtje rust en even lekker buiten uitwaaien, moesten de boodschappen voor de rest van het weekend nog gekocht worden. Samen dus op weg naar de supermarkt nadat we de boodschappenlijstjes gemaakt hadden. Onderweg werden we aangesproken door een flatbewoner, hij had van een meneer in een net pak met stropdas en raar accent een zakje met theezakjes gekregen en daarbij de opdracht om deze door te geven aan de welpen als die langs kwamen lopen. Hmmmm, vreemd weer!
De leiding verzorgde ’s avonds een heuse High Tea, die met smaak opgegeten werd en gezellig lang duurde.
Als avondspel hebben we verstoppertje gedaan in het bos en daarna waren de welpen al wat moe aan het worden, dus na een zoek-de-verschillen-verhaal werd er geprobeerd te slapen.
De volgende morgen, nadat we de bagage ingepakt hadden zijn we eerst gaan kijken naar wat de theezakjes en het kopje ons konden vertellen, heel knap kwamen de welpen tot het inzicht dat wat we zochten dan wel misschien bij theekoepel in het Beeklustpark moest liggen.
Nou inderdaad, bij de theekoepel vonden we de hoed die The Queen hoogstwaarschijnlijk naar de bruiloft op zal gaan dragen, ervan uitgaande dat de hoed op tijd terug is in Engeland…
Terug in het lokaal werden we getrakteerd op een echt English Breakfest, compleet met roerei, bacon en worstjes, wat door velen heerlijk werd gevonden.
Voordat we konden afsluiten, moest er nog eerst corvee gedraaid worden, ook dit ging goed!!!
Rond 12.00 uur zaterdagmiddag konden een aantal vermoeide welpen hun ouders weer in de armen vallen.
Welpen, het mooie weer en leiding, BEDANKT!!!