Sinds vandaag heeft de website een zogenaamd SSL-certificaat. Hierdoor worden alle gegevens op de website beter beschermd. Wat zo’n certificaat inhoudt ziet u hieronder.

 

Wat is een SSL-certificaat?
SSL-certificaten zijn kleine gegevensbestanden die een cryptografische key digitaal aan de gegevens van een bedrijf koppelen. Wanneer deze op een webserver zijn geïnstalleerd, activeren ze het hangslot en het https-protocol (via poort 443) en zorgen ze voor beveiligde verbindingen tussen een webserver en een browser. SSL wordt doorgaans gebruikt voor het beveiligen van creditcardtransacties, gegevensoverdracht en logins. Normaal gesproken gebeurt dit verzenden via het HTTP protocol. Mocht er iemand zijn die de verbinding tussen uw computer en de server afluistert, weet die dus nu wat uw inloggegevens zijn.

 

Het HyperText Transfer Protocol Secure, afgekort HTTPS, is een uitbreiding op het HTTP-protocol met als doel een veilige uitwisseling van gegevens. Bij het gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden. Een HTTPS-verbinding is dus eigenlijk een normale HTTP-verbinding, maar dan met een extra laagje beveiliging. De SSL-verbinding versleutelt het HTTP-verkeer waardoor dit, als het onderschept wordt, niet te lezen valt zonder het encryptie-algoritme te kraken. Het wordt stilaan de nieuwe norm voor het veilige gebruik van sociale media.